Hillary Clinton

Nieuws

17 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Predikant: "Hillary Clinton is een volgeling van Jezus"

Predikant Bill Shillady stuurde tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne dagelijks bijbelse overdenkingen naar Hillary Clinton. Dit vertelt de methodistische voorganger in een onlangs uitgegeven boek. Het boek 'Strong for a Moment Like This' bevat talloze persoonlijke boodschappen die Shillady naar Clinton stuurde om haar te bemoedigen.

"Zij is een zeer toegewijd christen," vertelt Shillady in gesprek met Religion News. "Ik weet dat veel mensen dit niet geloven, maar aan de hand van de vele gesprekken die ik met haar heb gevoerd kan ik zeggen dat ze een volgeling van Jezus is. Zij hangt het methodisme (een christelijke stroming, red.) aan. Methodisten spreken van oudsher niet veel over hun geloof. Wij spelden ons geloof niet op de mouw. Maar ik weet dat ze een geestelijk leven heeft, de Bijbel leest en bidt. Iedere dag. Dat is echt zo."

Voor Shillady is het dan ook een raadsel waarom veel mensen haar op geestelijk gebied niet integer vinden. "Ze staat er heel oprecht in. Velen kunnen dat bevestigen. Clinton is open, meelevend en bezorgd over kwesties die betrekking hebben om onrecht. Ook is ze een zeer liefdevol persoon. Ik hoop dat haar critici ooit in staat zullen zijn om het oordeel aan God over te laten in plaats van zelf rechter over haar leven te willen zijn."

Wat klopt er van het verhaal dat Clinton aan de slag wil als predikant? Shillady bevestigt dat hij dit nieuws naar buiten heeft gebracht. "Tijdens onze gesprekken heeft ze laten weten dat ze graag dominee wil worden. Ik denk dat ze een hele goede prediker zal zijn. Clinton heeft veel levenservaring en leed één van de moeilijkste nederlagen die een mens kan meemaken (de overwinning van Trump, red.). Het geloof was voor haar een krachtbron. En ze kent haar Bijbel!"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher