God

17 augustus 2017 door NBG

Alles tot in detail te plannen: om bang van te worden

Vakantie - het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Het vakantieleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) helpt je daarbij: met iedere dag een bijbeltekst en een korte, inspirerende uitleg.

De tekst van vandaag komt uit Spreuken 3:5-6, Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg.

Vaak hebben we als mensen de neiging om alles tot in detail te plannen. We vragen al aan jonge kinderen wat ze later willen worden. We leggen geld opzij om nare verrassingen zoals een kapotte wasmachine te kunnen opvangen. En onze volgende zomervakantie boeken we het liefst al rond de Kerst. Maar uiteindelijk zien we maar een heel klein stukje van de weg die voor ons ligt. Ook de beste planning verandert daar niets aan. Je kunt er angstig van worden. Maar de schrijver van Spreuken 3:5-6 reageert op een andere manier. Hij accepteert dat zijn inzicht beperkt is. En hij vertrouwt erop dat God verder ziet dan hij, ook als de weg onbegaanbaar lijkt. Zijn houding lijkt op iets dat Betsie ten Boom eens zei: ‘Wij zien alleen de achterkant van het borduurwerk van ons leven, de kant met een wirwar van losse draadjes. God ziet de voorkant, het uiteindelijke plaatje waar alle draadjes samenkomen tot iets moois.’ Hij houdt het overzicht, hij kan wel verder kijken op onze weg. 

Wat kan jou helpen om vandaag aan God te denken bij alles wat je doet?

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher