Nieuws

16 augustus 2017 door Unie van Baptistengemeenten

Baptisten openen noodfonds vanwege zware modderstromen Sierra Leone

Sierra Leone is getroffen door zware modderstromen. De Unie van Baptistengemeenten stelt het noodfonds open om bij te dragen in de eerste behoeften. Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, en omliggende dorpen zijn gisteren getroffen door zware modderstromen. Zeker enkele honderden mensen zijn omgekomen, duizenden verloren hun huis en al hun bezittingen.

De Unie stelt het noodfonds open om bij te dragen in de eerste behoeften. Ook verschillende bij de Sierra Leone en de Baptist Convention (BCSL, de Unie) aangesloten baptistengemeenten zijn getroffen. De president van de BCSL, Joseph Fornah, vertelt: “Zowel in als rondom de stad zijn kerkgebouwen en gemeenteleden door de ramp getroffen. Er worden mensen vermist van wie wordt gevreesd dat ze zijn omgekomen. Anderen zijn dakloos geraakt doordat hun huis is meegesleurd door de modder.” 

Oorzaak van de modderstromen is zware regenval. Daarbij begaven delen van een doorweekte heuvel het, die vervolgens begonnen te schuiven. Grote hoeveelheden modder stroomden de heuvel af en de stad in. De zwaarst getroffen gebieden zijn de sloppenwijken, die op de slechtste plekken in de stad zijn gebouwd; als gevolg daarvan zijn juist vooral de armsten getroffen.

De Unie stelt het noodfonds open voor giften. Deze kunnen worden overgemaakt op bankrekening NL14TRIO0391015613, t.n.v. Unie van Baptistengemeenten, o.v.v. Noodhulp Sierra Leone.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher