God is geen ingehuurde herder

16-08-2017 door NBG

Vakantie - het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Het vakantieleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) helpt je daarbij: met iedere dag een bijbeltekst en een korte, inspirerende uitleg.

De tekst van vandaag komt uit Psalm 23:1-3, Een lied van David. De Heer zorgt voor mij, zoals een herder voor zijn schapen zorgt. Hij geeft me alles wat ik nodig heb. Hij leidt mij, zoals een herder zijn schapen leidt naar groen gras en fris water. Bij de Heer ben ik veilig, hij geeft mij nieuwe kracht, zo goed is hij.

Psalm 23 is een van de bekendste psalmen in de Bijbel, en dat is goed te begrijpen. Deze psalm ademt: God is bij je. In alle omstandigheden is dat fijn om te lezen: als het moeilijk is en er een probleem of verdriet is, maar ook als het goed gaat. David stelt zich God voor als herder. Geen ingehuurde herder, die morgen misschien weer voor een andere kudde zorgt. Nee, God is hier duidelijk de eigenaar, die er alles voor over heeft om zijn schapen veiligheid, rust en voldoende voedsel te bieden.

Dit vakantieleesrooster wordt je aangeboden door het NBG. Klik hier om het leesrooster per e-mail te ontvangen.Discussie over God is geen ingehuurde herder
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!