'Christenen vergoelijken fascisme door kromme Bijbeluitleg'

16-08-2017 door Jeffrey Schipper

Hoe komt het dat juist zoveel christenen Trump en zijn zieke neefjes alt-right, neonazisme en white supremacy groot hebben gemaakt?, vraagt Alain Verheij zich af. En dat terwijl de dominees aan de andere kant in de rij staan om ertegen te protesteren. "Die twee gezichten van het christendom zie je terug in de twee manieren waarop christenen naar Sodom kijken," schrijft op in een blog op de site van Lazarus.

Over de gebeurtenissen in Sodom schrijft Verheij: "De woedende menigte is beledigd en wil nu het hele huis gaan verkrachten, maar gelukkig zijn Gods gezanten in de buurt. Zij slaan de aanvallers met blindheid en vernietigen de hele vallei met zwavel en vuur." Sommige christenen concluderen hieruit dat 'alle buitenlanders klootzakken zijn' en 'fire en fury' de oplossing is. "Dit alles met een heerlijk Bijbels sausje. Holadijee!," aldus de theoloog.

"Is de oplossing geweld? Wel, in Sodom zien we al dat Lot geen fuck geeft om het lot van zijn stad terwijl Abraham, die er niet eens woont, voor de mensen daar bidt. Daar hadden we iets van mogen leren. (...) Het christelijke alt-right knulletje met een brandende fakkel in z’n hand ziet zichzelf als smetteloos lid van het heilige volk (...) Een van de heilige taken van de kerk is om in godsnaam die fakkels – agressief brandende fallussymbolen – uit de eigen gelederen te bannen en met een krachtig tegengeluid te doven."

Lees hier de volledige blog van Alain Verheij.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 'Christenen vergoelijken fascisme door kromme Bijbeluitleg'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!