René de Reuver

PKN-scriba bezoekt predikanten en kippenboeren Barneveld

16-08-2017 door Jeffrey Schipper

Op maandag 14 augustus heeft scriba René de Reuver een pastoraal bezoek gebracht aan Barneveld. Hij sprak daar met predikanten van de hervormde en protestantse gemeente en met twee pluimveehouders, meldt de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Dit naar aanleiding van de fipronilcrisis in de eierindustrie.

Eén van de aanwezige predikanten, ds. Molenaar van de hervormde gemeente, vertelde over een pastoraal bezoek aan één van de getroffen pluimveehouders in zijn gemeente. Deze boeren waren van plan geweest hun kippen te ruimen. Een regenboog veranderde deze situatie. Vanwege de regenboog boven de stal kiest ds. Molenaar er voor om het verhaal van de Ark van Noach met hen te lezen. In dat verhaal staat dat God een verbond sluit met mensen ‘en alle levende wezens die bij jullie zijn’. Dat raakt deze mensen zo dat ze besluiten hun kippen te behouden en op dieet te zetten in de hoop dat de fipronil op die manier uit hun lichamen verdwijnt.

Onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft uitgewezen dat in de eieren van 158 bedrijven de verboden stof fipronil zit. Fipronil kan, mits de eieren in grote hoeveelheden en gedurende langere tijd worden gegeten, schadelijk zijn voor de gezondheid. Dierenorganisaties hebben via de rechter geprobeerd het ruimen van kippen die fipronil in hun lijf hebben te stoppen.

Bekijk de video en lees hier meer op de site van de PKN:Discussie over PKN-scriba bezoekt predikanten en kippenboeren Barneveld
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!