Joodse gasten moeten verplicht douchen in Zwitsers hotel

16-08-2017 door CIDI

Een joods gezin op vakantie in het Zwitserse stadje Arosa kwam voor een nare verrassing te staan. Op één van de bordjes lazen zij een oproep om voordat ze gaan zwemmen een douche te nemen. Opvallend is dat de boodschap specifiek is gericht op Joden: 'To Our Jewish Guests', meldt het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël).

Het hotel leek ook speciale regels te hanteren voor joden met betrekking tot het gebruik van een koelkast. Joodse gasten mogen alleen tussen tien tot elf uur en ‘s middags tussen half vijf en half zes de koelkast openen. Volgens het bordje is dit om rustverstoringen voor het personeel te verminderen.

Toen Isreallycool-blogger Aussie Dave hierover belde hoteleigenaar Ruth Thomann kon de gastvrouw niet uitleggen waarom deze opmerkelijke regels worden gehanteerd. Sinds dat telefoontje zijn de bordjes weggehaald. In reactie op de berichtgeving over de speciaal op joden gerichte regels, eist het Simon Wiesenthal Centrum - een Joodse mensenrechtenorganisatie - dat het vakantieverblijf wordt gesloten.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van "een vorm van antisemitisme van het ergste soort." De Zwitserse regering zegt racisme, antisemitisme en discriminatie in welke vorm dan ook te veroordelen.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Joodse gasten moeten verplicht douchen in Zwitsers hotel
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!