Coen Nuijten

God

18 augustus 2017 door Coen Nuijten

Wij moeten onze voedselvoorraad verdedigen

Ik hou van superhelden. Of het nou de Marvel (Iron man en Spiderman) of DC Comics (Batman en Superman) verhalen zijn, mij maakt het niet uit. Niet voor niets heb ik een boek geschreven over helden (‘Held op sokken’). Ik geniet gewoon van een verhaal waarin een karakter boven zichzelf uitstijgt en tot grote overwinningen in staat is. In tijden van crisis en oorlog ontstaan vaak grote heldendaden. Ook superheld Samma is daar een voorbeeld van. Toen er oorlog was en het leger op de vlucht was geslagen, kwam de vijand aan bij het dorp waar de voedselvoorraad was (een veld vol met linzen). Toch bleef één soldaat achter, één iemand die zijn land niet liet beroven. Eén man tegen een heel leger. Samma vocht alleen en hield ook stand. Dit verhaal is geen Marvel-strip, maar staat in 2 Samuël, in de Bijbel.

Ook wij moeten onze voedselvoorraad verdedigen! De kracht en de gaven die God ons heeft gegeven niet laten roven uit ons hart en uit onze kerk. God is niet veranderd en is in staat om krachtig te werken door jong en oud! Helaas is er veel kracht uit ons leven en de kerk weggeredeneerd.

Toch zie je in de Bijbel zoveel jonge mensen die door de kracht van de Heilige Geest tot grote dingen in staat zijn. Bijvoorbeeld Johannes de Doper, die nog niet eens geboren was en al gevuld was met de Heilige Geest. Of koning Josia, die op achtjarige leeftijd Juda weer terug bij God bracht, ondanks dat hij een heel slecht voorbeeld had van zijn vader en opa (Amon en Manasse). Maar ook het bekende voorbeeld van Esther. Een tienermeisje dat in haar eentje een heel volk behoed voor een genocide.

Begrijp me goed, de overwinning van Samma kwam niet zomaar aanwaaien. Hij was namelijk getraind door de Reuzendoder, oftewel Koning David. Koning David begreep dat één reus verslaan niet genoeg was en daarom zorgde hij ervoor dat hij andere reuzendoders ging opleiden. Zo is het ook onze taak om reuzendoders op te leiden. Iedereen van jongs af aan vertrouwd laten zijn met de gaven van de Heilige Geest. Om zo op jonge leeftijd al te leren om de vijand te verslaan die maar al te goed onze voedselvoorraad (liefde, blijdschap en vrede) wil roven uit ons hart.

Daarom geniet ik eigenlijk het meest van verhalen van mensen om mij heen die het zonder een spinnenbeet of ander ongeluk in een laboratorium moeten doen. Maar wel met de kracht van de Heilige Geest boven zichzelf uitstijgen en tot grote overwinningen in staat zijn.

Het nieuwe kinderboek van Coen Nuijten ‘De macht van de witte Leeuw’ ligt binnenkort in de christelijke boekenwinkel en is nu verkrijgbaar via www.c-generations.nl. Het boek leert kinderen vertrouwd te raken met de gaven van de Geest.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher