Nieuws

16 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. A. T. Vergunst: "Mijn vrouw en dochters zie ik het liefst in een rok"

"Een korte rok, waarin dus veel van de blote benen en lijnen van de vrouw te zien zijn, is heel uitdagend en uitnodigend. Elke man weet precies wat hij doet in zijn gedachten als hij dat ziet. Heel graag zouden ze ‘om het zoompje’ willen kijken," zegt ds. A. T. Vergunst. De gereformeerde gemeente-predikant geeft op Refoweb.nl antwoord op een vraag over kleding.

Vergunst: "Vaak is het zo dat kleding zo ontworpen wordt dat juist de lijnen van het lichaam worden geaccentueerd en de naaktheid op zo’n manier wordt gepresenteerd dat het juist heel prikkelend is voor gewone mannen en zeker ook voor onze opgroeiende tienerjongens. Daarom is een strakke broek, die de lijnen van het onderstel van de vrouwen accentueert, heel prikkelend. In tegenstelling tot een loshangende broek. Ik vind in dat opzicht de kleding van de Indische christenen heel mooi. Niet alleen kleurig, maar ook keurig. De aantrekkelijke lichaamsdelen van die vrouwen zijn totaal verborgen achter een wijde broek, waarover dan nog eens een lange tuniek hangt. 

Een korte rok, waarin dus veel van de blote benen en lijnen van de vrouw te zien zijn, is heel uitdagend en uitnodigend. Elke man weet precies wat hij doet in zijn gedachten als hij dat ziet. Heel graag zouden ze ‘om het zoompje’ willen kijken! Gek dat een korte broek die wat wijds is dat niet doet, zelfs als zie je iets meer van de blote onderbenen. De leggings zijn natuurlijk heerlijk warm, zoals mijn vrouw en meisjes dat ook zeggen. Maar een korte rok met leggings legt weer de lijnen bloot. De leggings verbergt dan nog eens de waarheid van die benen die eigenlijk door de leeftijd etc. niet eens zo mooi en gaaf meer zijn. Maar dat zie je niet. Je ziet alleen die lijnen weer die prachtig worden afgebeeld door de legging."

De predikant ziet zijn vrouw en dochters dan ook het liefst in "een rok die binnen de Bijbelse normen valt". "De strakke broeken die om de benen en heupen bijna vastgeplakt lijken te zijn, zijn totaal werelds en seksueel prikkelend en als we daar onze dochters in laten lopen, dan verbreken we Gods’ wil over eerbaarheid," zegt hij verwijzend naar 1 Timotheus 2:9. "Dat gedeelte van Gods’ Woord geeft aan hoe we onze meisjes moeten uitleggen wat Gods’ Woord zegt. Als vaders moeten we eerlijk zijn met onze meisjes en vrouwen. We moeten hen laten weten wat er in een mannenhart gebeurt als ze zich zo half geraffineerd naakt en belijnd presenteren."

Lees hier het volledige antwoord van ds. A. T. Vergunst. Lees ook: "Ook met onze kleding dienen we de Heere"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher