Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 augustus 2017 door Volkskrant | NU.nl | NOS | Het Parool

Gert-Jan Segers ontkent deal met D66

"Er is geen deal," aldus Gert-Jan Segers vanmiddag stellig. "Er is geen akkoord." De leider van de ChristenUnie is geïrriteerd na een lek in het AD. Het dagblad meldde vanochtend dat VVD, CDA, D66 en ChristenUnie een deal over medisch-ethische kwesties hebben gesloten. De verruiming van de euthanasiewet zou een vrije kwestie worden.

"Dit is schadelijk voor het proces," zei Segers voor aanvang van de onderhandelingen dinsdag. "Het gaat geen makkelijke middag worden." Ook D66-leider Alexander Pechtold was geïrriteerd. "Ik zeg even helemaal niets," was het enige wat hij kwijt wilde terwijl hij naar binnen beende bij het Johan de Witthuis, waar de onderhandelingen plaatsvinden.

D66 wil dat ouderen die hun leven 'voltooid' recht hebben op levensbeëindiging. Omdat de ChristenUnie hier fel op tegen is zou het volgende kabinet geen voorstellen doen om hulp bij zelfdoding te verruimen. Volgens het AD wil het toekomstige kabinet bovendien ruimte maken voor stamcelonderzoek en embryoselectie. In dat geval komen de christelijke partijen tegemoet aan een wens van D66. 

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie onderhandelen sinds eind juni. Over inhoudelijke vorderingen is sindsdien nauwelijks iets naar buiten gekomen.

Foto: Facebook


Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
Meer over Politiek »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen