Nieuws

16 augustus 2017 door Piet Vergunst

Snelle herdruk voor ‘Reformatie.nu’

Vijf eeuwen nadat Luther met zijn stellingen de Reformatie inluidde, zoomt de bundel Reformatie.nu. Belijden in een seculiere tijd in op deze belangrijke periode in de kerkgeschiedenis. Enkele maanden na de verschijning was de bundel niet meer verkrijgbaar. Nu is een herdruk verschenen.

De vijftien auteurs doen meer dan het werk van God in de geschiedenis van de kerk herdenken. Ze brengen na zoveel eeuwen de kern van de Reformatie weer voor het voetlicht. Daarnaast laten ze zien hoe de gereformeerde belijdenis helpt bij het zoeken naar een bijbelse visie op actuele thema’s als rentmeesterschap, kwade machten van verslaving, christen zijn in een minderheid enz. Tegelijk vormen ze belijdende woorden in een tijd van gebedsloosheid, secularisatie, relativisme en individualisme. Elk hoofdstuk gaat vergezeld van een portret van een reformator.

Deze uitgave voor theologisch geïnteresseerde gemeenteleden en theologen wil het gesprek in de gemeenten stimuleren.

Dr. A.J. Kunz en drs. P.J. Vergunst tekenen voor de redactie. Medewerking geven dr. H. van den Belt, ds. J.J. ten Brinke, ds. C. van Duijn, dr. J. van Eck, dr. F.G. Immink, ds. A.J. Mensink, dr. W.H.Th. Moehn, ds. J.J. Mulder, ds. J.C. Schuurman, ds. K.M. Teeuw, dr. P. Veerman, dr. M.J. de Vries en ds. B. van Werven.

Klik hier om Reformatie.nu te bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher