Pechtold Segers

'D66 en ChristenUnie sluiten deal over ‘voltooid leven’'

15-08-2017 door AD | De Telegraaf | Elsevier

Een volgend kabinet gaat geen voorstellen doen om de regels rond hulp bij zelfdoding te verruimen. Dat blijkt uit voorlopige afspraken tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, die het AD heeft ingezien.

Ook De Telegraaf schrijft dat een compromisvoorstel is opgesteld, al is het nog niet zeker dat de partijen hier allemaal mee instemmen. In Den Haag heerst volgens de krant optimisme over de kans van slagen van de besprekingen. Er zou een compromis op tafel liggen tussen de vier partijen over medisch-ethische zaken. Hiervoor vindt geen uitruil met andere dossiers plaats, zo wordt gefluisterd.

Elsevier spreekt van een doorbraak, omdat ChristenUnie en D66 lijnrecht tegenover elkaar staan wat betreft opvattingen over euthanasiewetgeving. Nu wordt de verruiming van de euthanasiewet een vrije kwestie, waarbij de vier partijen naar eigen inzicht een standpunt kunnen innemen.

Als onderdeel van het compromis wordt wel de Embryowet opgerekt om de risico's op erfelijke ziektes te verkleinen. Volgens het AD zal het nieuwe kabinet extra geld ter beschikking stellen om in het internationale wetenschappelijke veld een leidende rol te spelen op dit vlak.


Politiek
- 'ChristenUnie-achterban accepteert compromis met D66'
- Gert-Jan Segers ontkent deal met D66
- Is de ChristenUnie bereid Israël te verloochenen?
- Volkskrant over de ChristenUnie: de ongrijpbaren van het Binnenhof
- Gert-Jan Segers over de voortgang van de onderhandelingen
Meer over Politiek »

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 'D66 en ChristenUnie sluiten deal over ‘voltooid leven’'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!