Mike Pence

Nieuws

15 augustus 2017 door Hendriëlle de Groot

Vice-president Pence roept volk op tot gebed na oproer in Charlottesville

Vice-president Mike Pence heeft de Amerikanen opgeroepen om te bidden en bestrijden van racistische groeperingen in de publieke ruimte. Aanleiding is het geweld tussen racitische groepingen en anti-nazi demonstranten in Charlottesville.

Dat deed hij in stevige bewoordingen tijdens een gezamelijke persconferentie met de Colombiaanse president Juan Manuel Santos. Pence bekritiseerde ook de media, omdat ze zich te sterk focussen op de woorden van president Trump. In zijn ogen doen ze er verstandiger aan om de woorden en geweld van de haatgroeperingen te bestrijden die in Charlottesville, Virginia, van zich lieten horen.

“Wat daar gebeurde, is op geen enkele manier een reflectie van het goede en deugdelijke gedrag van de inwoners van Charlottesville of van Amerika,” verklaarde Pence. “Gisteren veroordeelde Trump duidelijk en ondubbelzinig het geweld en de haat dat plaatsvond in de straten van Charlottesville.

Onze harten gaan uit naar de slachtoffers van geweld. De familie van de jonge vrouw, die haar leven verloor. De familie van de twee politiemannen die overleden zijn tijdens hun dienst en alle mensen die gewond zijn geraakt.

We tolereren haat en geweld niet. We hebben ook geen respect voor witte racisten, nazi’s of de Ku Klux Klan (KKK). Deze gevaarlijke randgroeperingen hebben geen plaats in het Amerikaanse pubieke leven en in het Amerikaanse debat en we veroordelen ze in de sterkst mogelijke bewoordingen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher