Nieuws

11 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Alain Verheij: "PowNed is afvoerputje vol stinkende Jobsvrienden"

De omroep PowNed doet theoloog Alain Verheij denken aan de vrienden van Job. "Ze schreven toen een heel artikel dat alleen maar neerkwam op ‘lekker puh, eigen schuld’. Een emotioneel extreem onvolwassen reactie op andermans leed," betoogt Verheij via Big News.

Verheij verwijst naar een artikel op website PowNed, waarin het lot van de 16-jarige Syrische jongen die maandag in Venlo verdronk wordt beschreven. Een redacteur van PowNed schreef in het bericht onder andere dat de tiener de overige zwembadbezoekers een "vervelende dag" had bezorgd. PowNed-directeur Dominique Weesie heeft later zijn excuses aangeboden voor het verwijderde artikel.

De theoloog merkt op dat Jobs vrienden geen raad wisten met zijn lijden en van daaruit concludeerden dat hij het heeft verdiend. "Zulke emotioneel onvolwassen medemensen noem je Jobsvrienden. Die maken je leed nog erger dan het al was. (...) Zo gebeurt dat blijkbaar. Soms zien we een ander lijden en weten we ons er echt geen raad mee."

PowNed is volgens hem "een afvoerputje vol stinkende Jobsvrienden." "Je kind verliezen, het is misschien wel de grootste angst die een mens kan hebben. Het overkwam een ander. De Powned-redacteur kon alleen maar zeggen: ‘Hij heeft het er zelf naar gemaakt’."

Lees hier het volledige commentaar van Alain Verheij.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher