immigratiedienst

Christelijk gezin uit Amersfoort dreigt te worden uitgezet naar Armenië

11-08-2017 door Reformatorisch Dagblad

Armina Hambartsjumian (34) dreigt met met zoon Howick (12) en dochter Lily (11) te worden uitgezet uit Nederland. Dinsdagmorgen heeft de vreemdelingenpolitie Hambartsjumian in het asielzoekerscentrum in Amersfoort opgepakt, meldt het Reformatorisch Dagblad. De vrouw is etnisch Armeens, maar in Azerbeidzjan geboren.

Armenië heeft een eenmalige brief, met onjuiste gegevens, gestuurd waarmee het gezin naar het land kan reizen. Eerder liet het land niets weten. Azerbeidzjan zegt de vrouw niet te kennen. Advocaat Claire Mayne noemt de veranderde opstelling van Armenië merkwaardig en vreest dat het gezin daar in de illegaliteit terechtkomt. Defence for Children vindt uitzetting onacceptabel. Omdat de kinderen al langer dan vijf jaar in Nederland wonen vindt de organisatie dat ze in aanmerking moeten komen voor het kinderpardon.

De alleenstaande moeder woont inmiddels al negen jaar in Nederland. Ze is lid van de hervormde Sint-Joriskerk in Amersfoort. Ds. W. J. Dekker reageert namens deze kerk aangeslagen. "In Armenië zal ze op straat terecht komen, want daar komt ze niet vandaan." Namens de kerkenraad heeft ds. Dekker donderdag een brief verstuurd aan de burgemeester van Amersfoort, staatssecretaris Dijkhoff en de Tweede Kamerfracties van CDA, CU en SGP.

De kinderen van Hambartsjumian verblijven momenteel op een onbekend logeeradres.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Christelijk gezin uit Amersfoort dreigt te worden uitgezet naar Armenië
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!