Israël leger

Israël versnelt bouw blokkade vanwege tunneldreiging Gaza

11-08-2017 door CIDI

Het Israëlische leger heeft bekend gemaakt twee door Hamas gegraven tunnels in de Gazastrook ontdekt te hebben. De ondergrondse gangen lopen onder huizen van Palestijnse burgers. Vanwege de tunneldreiging versnelt Israël de bouw van een ondergrondse barrière aan de grens met Gaza, schrijft het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël).

Ingangen van tunnelnetwerken bevinden zich onder een appartement van zes verdiepingen en onder het familiehuis van Hamaslid Omar Hamed. Het is onderdeel van de tactieken van Hamas om bewust militaire infrastructuur en wapens in de buurt van onschuldige burgers te bouwen en te plaatsen. Zo wordt het volgens Israël voor het eigen leger moeilijker gemaakt om deze doelen uit te schakelen. Elke keer moet de afweging gemaakt worden tussen mogelijke burgerslachtoffers of het straffeloos laten doorgaan van terreuractiviteiten door Hamas.

In de oorlog van 2014 maakten terroristen van Hamas meerdere keren gebruik van de ondergrondse gangen om Israel te infiltreren en aanvallen uit te voeren.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Israël versnelt bouw blokkade vanwege tunneldreiging Gaza
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!