zonsverduistering

Nieuws

11 augustus 2017 door Hendriëlle de Groot

Dochter Billy Graham waarschuwt voor dreigend oordeel over Amerika

Evangeliste Anne Graham Lotz, de dochter van Billy Graham die ook evangelist is, heeft een ontstellend blogbericht geschreven op haar website, waarin ze de opvatting verdedigt dat er een dreigend oordeel over de Verenigde Staten komt in de nabije toekomst. Lotz gelooft dat er van zonsverduistering, die op 21 augustus plaats zou moeten vinden, ook een grimmige waarschuwing uitgaat van Gods toekomstige oordeel over dit land.

Ze haalt het Bijbelboek Joël aan, waarin geprofeteerd wordt over dat er een streng oordeel over Amerika komt, schrijft ze op haar website. “In het licht van Ezechiël 33:1-6, waarin het gaat om een wachter die de opdracht krijgt om anderen te waarschuwen voor het gevaar dat er over dit land komt, voel ik mij gedwongen om de waarscchuwing opieuw ter sprake te brengen. De waarschuwing wordt getriggerd door de zonsverduistering, die ook wel Amerika’s Eclipse wordt genoemd.”

Ze vervolgt: “Voor het eerst in bijna honderd haar zal er een totale zonsverduistering te zien zijn in ons land. Mensen bereiden deze bijzondere gebeurtenis voor, door bijvoorbeeld feestjes te organiseren. Het feit dat dit wordt gevierd, doet mij denken aan de Babylonsche koning Belshazar, die een dronken feest hield in de nacht dat de Meden en de Perzen onder de stadspoort door kropen.”

“Niemand kan met zekerheid zeggen dat er inderdaad een oordeel over Amerika komt, maar het lijkt er wel op dat God ons een signaal wil afgeven. De tijd zal leren welk signaal dat is.”

Is er nog hoop? Ja, zegt Lotz. God is altijd bereid om ons te vergeven, als we naar Hem toe komen in betrouw. In Gods waarschuwing ziet ze ook een pleidooi, zodat we ons naar Hem toe keren, in oprechte spijt.

“Ik kan de tranen in Joëls stem haast horen, als hij pleit voor ons om spijt te betonen en ons tot God te keren, want 'Hij is genadig, liefdevol, geduldig en trouw en tot vergeving bereid.' Misschien herroept hij zijn vonnis, komt hij erop terug en laat hij toch iets van Zijn zegen over.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher