Israël vlag

Is de ChristenUnie bereid Israël te verloochenen?

07-08-2017 door Jeffrey Schipper

"Politieke commentatoren speculeren over de hobbels waarover een toekomstig kabinet met de ChristenUnie zou kunnen vallen: abortus, homorechten of het D66-kroonjuweel Voltooid leven," merkt Uri van As op. Volgens de columnist van Opiniez.com blijft één onderwerp echter onbenoemd: Israël.

Van As citeert uit het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Zo wil de partij dat 'financiële hulp aan de Palestijnse Autoriteit wordt gestopt als de erkenning van de staat Israël de facto uitblijft.' Ook pleit de ChristenUnie voor het vestigen van de Nederlandse ambassade in Jeruzalem. De onderhandelingspartners VVD, CDA en D66 staan hier anders in. Van As: "Sjoerdsma (D66) en Knops (CDA) zouden liever vandaag nog een Palestijnse staat erkennen en zich met collega Ten Broeke (VVD) overgeven aan ongebreidelde anti-Israëlische label-lusten."

De columnist vraagt zich af of de christelijke partij zal blijven opkomen voor Israël. "Is de partij bereid Israël te verloochenen?" Volgens Van As zou Rutte III wel eens "het kabinet van het voltooide anti-Israël denken" kunnen worden.

Klik hier om de volledige column van Uri van As te lezen.

Lees ook: Dit vinden de CU en SGP van Israël


Politiek
- 'D66 en ChristenUnie sluiten deal over ‘voltooid leven’'
- 'ChristenUnie-achterban accepteert compromis met D66'
- Gert-Jan Segers ontkent deal met D66
- Volkskrant over de ChristenUnie: de ongrijpbaren van het Binnenhof
- Gert-Jan Segers over de voortgang van de onderhandelingen
Meer over Politiek »

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Is de ChristenUnie bereid Israël te verloochenen?
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!