Rodney Howard-Browne

Volgens Rodney Howard-Browne is God nog niet klaar met Donald Trump (en Nederland)

02-08-2017 door Rik Bokelman

CIP.nl sprak aan de telefoon met pastor Rodney Howard-Browne. Hij is de man die recent met zijn foto de hele wereld bereikte nadat hij The Oval Office bezocht en bad voor Donald Trump. "Het was de Heilige Geest," vertelt hij daarover. En we zoomden tijdens ons gesprek in op zijn aanstaande bezoek aan Nederland. Onder de noemer 'Holland Ablaze' houdt hij namelijk van 21 tot 25 Augustus opwekkingsdiensten in Almere. "God heeft Nederland niet verlaten." 

Oval Office
Zo'n beetje iedere christen in de VS heeft de foto wel gezien die Rodney Howard-Browne maakte tijdens zijn gebed voor Donald Trump. Nadat hij de foto op zijn Facebookpagina had gezet ging de foto de hele wereld over. "Die twee handen in het midden, dat is mijn hand en de hand van mijn vrouw." Ze baden na een ontmoeting tussen evangelische leiders en de president. "Toen we hem vroegen of hij het op prijs stelde als we voor hem baden stemde hij in."

"Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar het was als een droom," zo omschrijft de rasevangelist zijn 'Oval Office gebed'. "Het was een bijzonder moment. Ik bedoel, je bidt voor de machtigste man ter wereld. En we bidden al heel lang voor hem, omdat ik geloof dat God hem gebruikt om Amerika nog een kans te geven." 

Rodney snapt dat veel christenen in Nederland niet zo veel hebben met Trump. Maar, zo vertelt hij me, "als Hillary had gewonnen dan was het over en uit met Amerika." Onder andere omdat zij pro-abortus is, pro-homorechten en anti-Israël. Mensen als zij zijn verder uit op een wereldeconomie, een wereldoverheid en bespoedigen de komst van de antichrist, aldus de Amerikaan. "De verkiezing van president Trump heeft dit afgeremd." 

En vergeet niet, zo vertelt hij, "dat christenen nog nooit zoveel toegang hebben gehad tot The Oval Office als nu." "Geloof het of niet, maar Trump is helemaal voor het Koninkrijk van God. Hij houdt van de kerk." 

"Ik weet dat Trump een slechte reputatie heeft. Maar laat me je dan wijzen op al die passages over koning David en andere mensen die domme dingen hebben gedaan maar toch door God zijn gebruikt. Critici denken dat God alleen maar perfecte mensen kan gebruiken. Het is eerder andersom." 

"Volgens mij staat het als een paal boven water dat de Heer Trump heeft laten winnen tijdens de verkiezingen. Want niets wees erop dat hij zou kunnen winnen. Alleen al vanwege de miljoenen die er werden gespendeerd aan negatieve reclamespotjes, de paus die hem aanviel, voormalig presidenten en de elite van deze wereld. Het is een compleet wonder. Het is God die koningen opricht en neerhaalt." 

Browne gelooft ook dat het geloof van Trump oprecht is. "Als zijn geloof niet oprecht is dan zou hij toch nooit voor zich laten bidden? En weet je, ik weet van insiders dat hij regelmatig gebedsbijeenkomsten bijwoont. En ja, natuurlijk is hij niet een type dat veel Bijbelteksten citeert. Het is en blijft Donald Trump. Maar hij weet dat hij niets kan zonder Gods hulp. Hij weet dat hij niets kan zonder Gods interventie. En hij heeft het al eerder gezegd: hij heeft God meer dan ooit nodig." 

Bezoek aan Nederland 
Binnenkort is Rodney Howard-Browne niet te vinden in The Oval Office, maar in het topsportcentrum Almere waar hij eind Augustus onder de noemer Holland Ablaze opwekkingsbijeenkomsten gaat houden. "Ik geloof dat God met vuur zal komen."

"Voor pastors en predikanten wordt het een tijd van verfrissing. En God gaat iedereen mobiliseren die gebruikt wil worden door God. Ik denk dat we hele mooie dingen gaan zien. Nederland zal worden gered. God is nog niet klaar met Nederland." 

Maar is dat niet te optimistisch, om te zeggen dat Nederland zal worden gered? 

"Inderdaad. Dat zou je kunnen denken. Ik ken de geschiedenis en wat er gebeurt is toen T.L. Osborn naar Nederland kwam. Ik geloof geen seconde dat God klaar is met Nederland. Ik geloof dat er opwekking komt. Misschien denken veel mensen dat de Heilige Geest er niet meer is, of niet meer krachtig wil werken, maar ik geloof dat niet. Jezus leeft en Gods Geest wil bewegen. God zoekt alleen naar mensen die honger hebben. En er zijn echt veel mensen die honger hebben naar meer van God." 

"Als er honger is dan komt er opwekking. Dat is onvermijdelijk. Dat is geen positieve praat, dat is echt zo. Dan wordt iemand in vuur en vlam gezet en als iemand in vuur en vlam wordt gezet dat zet die persoon andere mensen in vuur en vlam."

"Heel veel mensen kijken naar anderen die worden gebruikt door God en vragen zich dan af: waarom ik niet? Ben ik niet speciaal genoeg? Maar echt, als je hongert en dorst naar God dan zal Hij je aanraken. Als jij tot God nadert, dan nadert God tot jou. En dan gebeuren er grote dingen." 

"Laten we het uitroepen naar de Heer. Kom met Uw Heilige Geest! En als we dat doen dan zal God komen. Daar mogen we echt op vertrouwen. Dan word je gereinigd, geheiligd en vervuld met de Heilige Geest. En het mooie is dat er dan een verfrissing komt. Dan ga je terug naar je eerste liefde. Naar de vreugde in God. En juist dat hebben we nodig in een verdorven en dode wereld. Ik geloof dat dit gaat gebeuren in Nederland!"

Bezoek hier de website van Holland Ablaze.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Volgens Rodney Howard-Browne is God nog niet klaar met Donald Trump (en Nederland)
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!