Gijsbert van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2017 door Jeffrey Schipper

Christelijke wetenschappers kritisch op evolutie-visie Gijsbert van den Brink

In zijn synthese van de Bijbel en evolutie gaat prof. Gijsbert van den Brink (foto) voorbij aan de wetenschappelijke bezwaren die zijn in te brengen tegen de evolutietheorie, stellen Jan van Meerten en negen wetenschappers in het Reformatorisch Dagblad.

In zijn nieuwe boek 'En de aarde bracht voort' gaat Van den Brink ervan uit dat de theorie van universele gemeenschappelijke afstamming (dat alle levensvormen afstammen van één voorouder) waarschijnlijk juist is. Aan de hand van acht voorbeelden leggen de wetenschappers uit waarom dit standpunt volgens hen onverstandig is. "Zelfs de meest primitieve levensvormen blijken zo complex opgebouwd en gecodeerd dat de kans op toevallig ontstaan verwaarloosbaar klein is," schrijven de biologen.

"De mens is drager van Gods beeld, heeft een ziel en daarnaast een uniek spraak- en denkvermogen, een creatief scheppend vermogen, religieus besef, een gevoel voor en een waardering van schoonheid en moreel besef van goed en kwaad. Deze lijst is met honderden voorbeelden uit te breiden. Hoe kunnen die door evolutionaire processen zijn ontstaan?," vragen de auteurs zich af. Ze constateren dat Van den Brink geen kritische nooit kraakt over het wetenschappelijk gehalte van de evolutietheorie.

Lees hier het volledige commentaar in het Reformatorisch Dagblad. Lees ook: Prof. dr. Gijsbert van den Brink legt uit waarom evolutie je geloof niet onderuit hoeft te halen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen