Oscar Lohuis

'Wachten met seks tot het huwelijk versterkt je relatie'

14-08-2017 door Hendriëlle de Groot

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid Oscar Lohuis. Word ook lid.

Waarom zou je geen seks voor het huwelijk moeten hebben? In deze videoserie gaat Rik Bokelman met predikant Oscar Lohuis in gesprek over zijn boek ‘Exclusieve liefde’. In het tweede deel geeft hij nog eens vier redenen om voor het huwelijk geen seks te hebben.

“Als mensen zich bewaard hebben voor elkaar, is het vermogen om zich aan elkaar te verbinden en trouw te blijven veel groter,” zegt Oscar Lohuis. Goede seks is voor tachtig procent emotie, voor twintig procent emotie. “Goede seks hangt niet af van de standjes, van hoe mooi het lichaam is, maar heeft te maken met de verbondenheid met elkaar. Het versterkt de band met elkaar.”

Als je seks hebt gehad, gaat uit elkaar en trouw je, dan is de ‘plakkracht’ minder, zegt hij. “Juist in de exclusiviteit komt de intimiteit meer tot z’n recht. Er komt minder echtscheiding voor bij mensen die als maagd getrouwd zijn.” Het echtscheidingspercentage in westerse landen is tot veertig procent gestegen. “Een nationale ramp voor de samenleving. Veel problemen komen hieruit voort. Eenzaamheid, vervreemding, ontsporing van jongeren, het uiteenvallen van het gezin, dat zoveel kinderen niet met beide ouders opgroeien.”

En dat is weer te herleiden tot de ‘plakkracht’. De zesde reden is dat voorzichtigheid en zelfbeheersing nodig zijn, vanwege de verschillen tussen man en vrouw. De Bijbel leert, zegt Lohuis, dat de vreugde juist in de beperking zit. Maar tegelijkertijd werd er in de tijd van de Bijbel veel eerder getrouwd. Wordt daardoor niet een hele generatie seksueel op slot gezet?

Bekijk de CIP+ video voor het antwoord op deze prikkelende vraag en bestel hier het boek van Oscar Lohuis.

Nog geen CIP+ lid? Klik hier om u aan te melden.


Seks
- Zelfbevrediging als christen: goed of fout?
- Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- "Zelfbevrediging is heel normaal"
- Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is
Meer over Seks »

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 'Wachten met seks tot het huwelijk versterkt je relatie'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!