Oscar Lohuis

video

20 juli 2017 door Hendriëlle de Groot

Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is

Seks voor het huwelijk, typisch zo’n onderwerp waarbij christenen naar elkaar wijzen met zo’n vingertje van ‘oh, dat mag toch niet’. In deze driedelige videoserie van CIP.nl gaat Rik Bokelman met predikant Oscar Lohuis in gesprek over zijn boek ‘Exclusieve liefde’. Waarom geen seks voor het huwelijk? Hij geeft acht redenen, waarom het goed is te wachten met seks voor het huwelijk. “Na een one night stand ontstaat er een soort innerlijke verscheurdheid.”

CIP+ logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid Oscar Lohuis.

Word ook lid

“De insteek is om te laten zien hoe mooi het is en niet om het te veroordelen”, zegt Oscar over zijn boek. “Dat je seks en intimiteit exclusief met elkaar beleeft.” Een ander doel is het herwaarderen van seksualiteit. “Veel jongeren weten wel dat seks voor het seks voor het huwelijk niet goed is, maar er is verwarring over. Mijn doel is om te laten zien dat de Bijbel dat wel duidelijk leert.”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De eerste vier redenen om te wachten met seks tot je getrouwd bent komen voorbij in deze vide. De eerste reden: lichaam en leven delen horen bij elkaar. “De belangrijkste tekst is dat man en vrouw één worden. De eenheid die God bedoeld heeft, is niet alleen lichamelijk, maar ook een levenseenheid, van gedachten, gevoelens, vrienden, familie, dromen en ambities.”

Als je aan een one night stand doet, ontstaat er een ‘innerlijke verscheurdheid’, zegt Lohuis. Wat zijn de andere drie van de acht redenen om te wachten met seks tot je elkaar het ja-woord geeft? Liefde, vlinders, hormonen. Hoe kun je daar goed mee omgaan? Lohuis vertelt het in de video. Bekijk hieronder de CIP+ video en klik hier om het boek te bestellen.

Nog geen CIP+ lid? Klik hier om u aan te melden.


Seks
- Zelfbevrediging als christen: goed of fout?
- Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan
- Vrouwen uit refowereld bespreken openlijk hun seksleven
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- "Zelfbevrediging is heel normaal"
Meer over Seks »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher