Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juli 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. A. Vlietstra verhuist naar hersteld hervormd Harskamp

De hersteld hervormde gemeente in Harskamp verwelkomt ds. A. Vlietstra. En dus is de kerkenraad erin geslaagd om een opvolger te vinden van ds. L. M. Jongejan. Hij vertrok in 2015 na intern gedoe uit het Gelderse dorp. Twee jaar geleden bedankte Vlietstra voor een beroep uit dezelfde gemeente. 

De hersteld hervormden uit Poederoijen en Loevestein moeten verder zoeken naar een gemeentepredikant, omdat ds. N. den Ouden voor een beroep heeft bedankt. Daar is de gemeente op zoek naar een opvolger van de vorig jaar naar Achterberg-Rhenen vertrokken ds. M. van Sligtenhorst. Den Ouden staat sinds 2013 op de kansel in het Zeeuwse plaatsje Sint-Maartensdijk. CIP.nl bezocht ds. M. van Sligtenhorst eerder dit jaar: "In het ziekenhuis dacht ik vaak na over de dood".

Kandidaat W. van Klinken kan voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. Hij denkt de komende weken na over een beroep uit Stolwijk-Moerkapelle. Daar is de gemeente vacant omdat ds. W. J. C. van Blijderveen vorig jaar verhuisde naar Woudenberg. CIP.nl bezocht ds. W. J. C. van Blijderveen vorig jaar: "Als dominee hoef ik geen alleskunner te zijn".

Bekijk hier het laatste beroepingsnieuws

Foto: SGP

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.