Álvaro Theiss Inri Cristo

Álvaro Theiss denkt dat hij ‘Jezus’ is en houdt er duizenden volgers op na

17-07-2017 door Rik Bokelman

In het nieuwe nummer van National Geographic Magazine staat het bizarre verhaal van Álvaro Theiss. Toen hij op een dag in 1979 aan het vasten was, kwam hij tot het inzicht dat hij de herboren Jezus Christus was. Hij woont nu met twaalf disicipelen in een complex dat wordt omringd door prikkeldraad en hekken onder stroom, even buiten Brasília, de hoofdstad van Brazilië, in een plaatsje dat hij ‘Nieuw-Jeruzalem’ heeft gedoopt. Fotograaf Jonas Bendiksen sprak met hem en protretteerde in totaal 4 mensen die denken dat ze een messias zijn. 

Álvaro Theiss preekt geregeld op YouTube en Facebook Live, waar hij ruim 330.000 volgers heeft. Zijn discipelen monteren de video’s.

De zelfverklaarde messias houdt er ook interessante Bijbelinterpretaties op na. Zo staat er in de Bijbel dat Jezus 'te midden van de wolken' zal komen. Volgens Theiss betekent dit dat hij als messias de hele wereld per vliegtuig kan rondvliegen. De zinssnede “en alle ogen zullen hem zien” wordt door hem als een opdracht opgevat om zijn boodschap op tv en internet te verspreiden. 

Abboneren op National Geographic Magazine kan hier.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Álvaro Theiss denkt dat hij ‘Jezus’ is en houdt er duizenden volgers op na
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!