Martin Koornstra over wonderen en tekenen: "Laat je niet intimideren door gebrokenheid"

17-07-2017 door Hendriëlle de Groot

Martin Koornstra sprak recent in Mozaiek0318 in Veenendaal over het thema ‘Als de hemel de aarde raakt’. Waarom gebeuren wonderen wel, en waarom niet? De gebrokenheid van de aarde, botst met de hemel. “We zijn geroepen om vertegenwoordigers van de hemel te zijn.”

Wonderen
“Ik vind wonderen zo prachtig, dat God aan het werk is”, zegt Marin Koornstra. Toch roepen wonderen ook veel vragen op. “Maar als het wel gebeurt, heb je net zo veel vragen. Ik heb ontdekt dat het antwoord vooral in Jezus zelf ligt.”

Martin citeert Marcus 9: 14. Het gaat over de maanzieke knaap, een epileptische jongen die aanvallen heeft. “Dan zie een enorme gebrokenheid. Het lukt de discipelen niet de boze geest uit te drijven.” De vader kan geen normale relatie met zijn zoon opbouwen. Op het gebed gebeurt gewoon wonder. “Een pijnlijke situatie.” Het verhaal daarvoor, speelt zich af op de berg, waar Jezus met drie discipelen was. “Zijn gezicht straalt als de zon. Mozes en Eliah verschijnen, dit is mijn zoon in wie ik mijn welbehagen heb.” Het is zo overweldigend. “Petrus zegt: zullen we drie tenten bouwen? Als de heerlijkheid van God verschijnt, weet je niet wat je moet zeggen.”

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Martin Koornstra over wonderen en tekenen: "Laat je niet intimideren door gebrokenheid"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!