Redacteur ziet meer intolerante niet-gelovigen dan intolerante christenen

14-07-2017 door Jeffrey Schipper

In Nederland zijn er meer intolerante christenen dan intolerante moslims, beweert Maarten Keulemans, wetenschapsredacteur van de Volkskrant. "Misschien, maar dat aantal valt in het niet bij de intolerante niet-gelovigen," schrijft Wim Schrijver, redacteur geestelijk leven van de Leeuwarder Courant.

"De term ‘intolerant’ blijkt te slaan op de problemen die gelovigen hebben met homo- en vrouwenrechten. Maar sinds wanneer maakt dat je per definitie intolerant?," vraagt Schrijver zich af. "Intolerantie is volgens de Dikke Van Dale onverdraagzaamheid tegenover andersdenkenden. Daar lijkt hier sprake van. Mag iemand op grond van zijn heilige boek nog moeite hebben met homoseksualiteit of geloven dat een vrouw ondergeschikt is aan de man?

Nederlanders bevolken maar een heel klein stukje aarde, maar zij voelen zich in moreel opzicht vaak mijlenver verheven boven de vele miljoenen wereldburgers die andere opvattingen huldigen over de positie van de vrouw, abortus en euthanasie, een correctieve tik of het gebruik van drugs. (...) Het gemak waarmee gelovigen van welke snit ook ‘intolerant’ worden genoemd, bewijst de mate aan intolerantie in de Nederlandse samenleving."

Lees hier het volledige commentaar van Wim Schrijver. Lees ook: Volkskrant-journalist: Meer intolerante christenen dan intolerante moslims

Foto: Twitter

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Redacteur ziet meer intolerante niet-gelovigen dan intolerante christenen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!