Gijsbert van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juli 2017 door Boekencentrum

Nieuw boek Gijsbert van den Brink over christelijk geloof en evolutie snel herdrukt

‘Dit boek moest geschreven worden. Helder en dapper’, twitterde Andries Knevel na verschijning van het nieuwe boek van prof. dr. Gijsbert van den Brink over christelijk geloof en evolutie: En de aarde bracht voort. Na een week is het boek uitverkocht en is een herdruk in voorbereiding.

Het boek roept veel reactie op, ook in de media. ‘Gevaarlijk. Evolutie is niet herenigbaar met God’, schrijft het Logos Instituut, en volgens Trouw is Van den Brink ‘voor bezwaarde gereformeerden de rustige gids die de kluwen van bezwaren ontwart en 'elimineert”’.

Uitgever Arjen van Trigt had wel verwacht dat het actuele onderwerp van het boek de aandacht zou trekken, maar is wel verrast over de snelheid waarmee de eerste oplage is verkocht. Op het weblog Theoblogie verzamelen we dagelijks alle online reacties op het boek.

Op 22 september 2017 is er een groot debat over En de aarde bracht voort, met medewerking van prof. dr. ir. Henk Jochemsen, prof. dr. Cees Dekker, prof. dr. Eric Peels, dr. Almatine Leene, prof. dr. Wim van Vlastuin, prof. dr. Arnold Huijgen, prof. dr. Mart Jan Paul, dr. Dolf te Velde en prof. dr. G. van den Brink.

De herdruk van het boek verschijnt maandag 10 juli.

Lees ook: Prof. dr. Gijsbert van den Brink legt uit waarom evolutie je geloof niet onderuit hoeft te halen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen