Michael Overd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juli 2017 door Mischerélla Clarinda

Predikant schuldig bevonden voor uitspraak "Jezus is de enige weg naar God"

Een Britse predikant die schuldig is bevonden voor het uitspreken van “Jezus is de enige weg naar God”, heeft verklaard dat hij geen haatprediker is en ook moslims en homoseksuelen liefheeft, aldus The Bristol Post. Michael Overd is veroordeeld, nadat hij vorig jaar voor een menigte van 100 mensen uit de King James Bijbel heeft voorgelezen en heeft verklaard dat moslims naar de hel gaan.

In een rechtback in Bristol verklaarde hij “nooit iemand te hebben gehaat.” “Als we moslims echt liefhebben, dan moeten we de waarheid vertellen,” aldus Overt. “Jezus zei dat elke profeet die in Zijn naam komt een leugenaar is en een dief. De Bijbel en de Koran zijn heel verschillend. Op fundamenteel vlak hebben de Bijbel en de Koran niets met elkaar gemeen,” verklaarde hij.

De voorganger heeft verschillende steunbetuigingen ontvangen. "Een christelijke man was zeer verdrietig over de beledigingen die richting ons kant op kwamen. Ik heb zelf geen beledigende woorden gebruikt. Ik ben niet over de schreef gegaan. Het was absoluut niet mijn intentie geweest om iemand te kwetsen,” betoogde Overd in de rechtbank. Hij voegde toe dat “God de uiteindelijke rechter is.”

Bekijk hoe Michael zijn arrestatie bespreekt:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.