Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juni 2017 door Reformatorisch Dagblad

Reformatorische Omroep stelt personeelsleden op non-actief

De Reformatorische Omroep (RO) heeft een groep personeelsleden woensdagavond met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld, laat het Reformatorisch Dagblad weten. Aanleiding is de penibele financiële situatie van de omroep.

Als reden noemt het bestuur dat de bedrijfsresultaten over 2016, de voorlopige resultaten over de eerste vijf maanden van 2017 en de prognose voor de resterende maanden van dit jaar "(zeer) negatief” zijn. Daarom zag het bestuur zich genoodzaakt tot "een vergaande reorganisatie.”

P. Boele vormde met ingang van deze maand samen met W. J. Rijneveld en T. Schreurs de raad van toezicht. Hij wilde geen toelichting geven. Afgelopen tijd heeft de RO de achterban meermaals om geld gevraagd. Eerder dit jaar maakte de RO bekend dat het op korte termijn 60.000 euro nodig heeft. Destijds werd gezegd dat het voortbestaan van de RO niet op het spel staat.

Volgens een betrokkene worden met alle vaste medewerkers en zzp’ers functioneringsgesprekken gevoerd, voegt het Nederlands Dagblad toe. In de loop van de zomer wordt dan bekeken hoe er verder wordt gegaan. De uitkomst daarvan wordt in augustus bekendgemaakt.

De crisis bij de Reformatorische Omroep is ontstaan na het vertrek van voormalig directeur Arjan Klein, die lange tijd het gezicht was van de omroep. Hij ging eind 2016 weg na een conflict met het bestuur. 

Foto: Reformatorische Omroep

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?