Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 juni 2017 door Jeffrey Schipper

HHK-predikant vindt bikini te bloot

"Vind je het fijn als na de gymles een jongen de meidenkleedkamer binnenkomt? Vast niet. Waarom niet? Omdat je niet wil dat hij jou in je ondergoed ziet. Waarom zou je dan in het zwembad wel in je ‘ondergoed’ gaan lopen?," vraagt ds. M. van Reenen zich af. In het reformatorische medium Puntuit geeft de predikant antwoord op de vraag: Mag je als christelijk meisje een bikini dragen?

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De hersteld hervormde dominee verwijst naar de zondeval (Genesis 3, red.). Hij onderstreept dat mannen en vrouwen sindsdien niet meer "op een goede manier naar elkaar kunnen kijken". Om die reden staat volgens Van Reenen in de Bijbel dat vrouwen zich eerbaar zouden moeten kleden. Hij verwijst naar 1 Timotheüs 2:9, 'Evenzo wil ik dat de vrouwen zich tooien met eerbare kleding, ingetogen en bezonnen, niet met het vlechten van het haar of met goud of parels of kostbare kleren.'

Op basis van Titus 2:5 en 1 Petrus 3:2-3 voegt de predikant toe dat vrouwen kuisheid behoren uit te stralen. Hij voegt eraan toe dat ook jongens na moeten denken over de wijze waarop zij zich kleden. "Ik hoop dat jij ook eerlijk bent over je eigen zwakheid. En dat je het lichaam van een ander niet (meer) op een verkeerde manier wilt bekijken." Van Reenen verwijst naar Job die 'een verbond sloot met zijn eigen ogen'. 

In gesprek met Groot Nieuws Radio licht de predikant uit Oldebroek-'t Harde toe waarom hij het belangrijk vindt dat jongeren hierover nadenken. "In eerste instantie suggereren ze vaak dat ze er geen last van hebben. Als je doorpraat, zie je dat veel jongens en mannen aangetrokken worden door een decolleté of door strakke kleding." Van Reenen wijst op een badpak als alternatief, zodat er minder bloot te zien is.

Bekijk hier onze explainer-serie over seksualiteit. Lees ook dit interview met ds. C. P. de Boer: "Ook met onze kleding dienen we de Heere"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.