Mark Zuckerberg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juni 2017 door Rik Bokelman

Mark Zuckerberg: 'Facebook moet meer worden als de Kerk'

Facebook moet meer inspiratie uit de Kerk gaan halen. Dat zei Facebook-oprichter Mark Zuckerberg deze week tijdens een conferentie in Chicago. Hij wil dat Facebook meer een community van mensen wordt. Of anders geformuleerd: dat Facebook meer op een kerk gaat lijken. 

"Veel mensen die naar de kerk gaan zijn actief als vrijwilliger en geven sneller aan goede doelen. Niet zozeer omdat ze religieus zijn, maar omdat ze deel zijn van een gemeenschap." En dat laatste wil hij ook gaan bereiken met Facebook. 

"Een kerk komt niet zozeer alleen maar samen op zondag. Een kerk heeft een pastor die zorgt voor de gemeenschap en die ervoor zorgt dat mensen eten en een dak boven hun hoofd hebben. En er is ook een team van mensen die kinderen motiveert en hen helpt om het beter te doen in het leven. Leiders sturen die cultuur, inspireren ons, zorgen voor een vangnet en zien naar ons om." 

Op die manier wil Zuckerberg, zoals een kerk een gemeenschap bij elkaar brengt, ook met Facebook hetzelfde bereiken. "Met Facebook wil ik ons sociale weefsel versterken en de wereld dichter bij elkaar brengen."

"We gaan met Facebook hier vol op inzetten."


Facebook
- Facebook weigert kruis button voor christenen
- "Het gaat in de kerk vaak over God alsof Hij er zelf niet bij is"
Meer over facebook »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.