Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 juni 2017 door Jeffrey Schipper

Henk Binnendijk: Wat zou Jezus tegen de kerken anno nu willen zeggen?

"Johannes stuurde zeven brieven aan de gemeenten in Klein-Azië. Tegen vijf van die zeven gemeenten zegt de Heere Jezus: 'Maar, ik heb tegen u'," merkt Henk Binnendijk op. Wat zou Jezus tegen de kerken anno nu willen zeggen? Op deze vraag geeft hij antwoord in onderstaande video van de EO.

Reacties

S
Volgens een bekende theologische uitleg leven we in het 'Laodicea-tijdperk' met grote geestelijke armoede en geestelijke blindheid gecombineerd grote materiële rijkdom (ik had één keer gelezen dat gelovigen in de 19e eeuw dit tijdperk ook al voorspelden).Ernstige waarschuwingen voor de andere gemeenten: ijver boven liefde laten komen, dwaalleer, geestelijke/fysieke hoererij (afgoderij: in wat voor jasje dan ook), dwaalleer, geestelijke doodsheid/slaperigheid zo misleidend dat die zowel van binnenuit als van van buitenaf niet wordt herkend!
E
ik ben geen homo en zal dus nooit op Jezus verliefd worden. Ik vind dit zo een verschrikkelijke uitdrukking. Maar voor mij is God, Jezus en de Heilige Geest gewoon alles. En ik geloof niet dat dit het juiste antwoord is van Henk. Ik denk, als je goed de mindset van "de kerk" bekijkt dat het eerder "ik spuw u uit mijn mond" is wat Jezus vandaag zou zeggen.

Met opvallend de woorden "en gij weet niet dat gij zijt, de arme, de naakte....enz". Dit zie ik overal: blind, naakt en bovenal : geestelijk verwaand, maar eigenlijk "dement".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.