Volkskrant-recensist over Tijs van den Brink, de ramadan en zijn 'gristenbubbel'

27-06-2017 door Volkskrant

"Komt Tijs van den Brink een keer uit zijn gristenbubbel, is het weer niet goed," schrijft Paul Onkenhout. De recensist bekeek gisteravond de eerste afleving van Tijs en de ramadan. De EO-presentator ondervindt wat het betekent om te vasten tijdens de ramadan. Zo probeert hij te ontdekken hoe moslims denken over anders- of niet-gelovigen.

"Wat ik fijn vond om te merken is dat er ook moslims zijn die echt heel gelovig zijn en zich tegelijkertijd wel echt verhouden tot westerse waarden over gelijkheid," vertelde de presentator in gesprek met het AD. Daar voegde hij aan toe dat niet zou willen leven in een land waar moslims in de meerderheid zijn. Tijs constateert namelijk dat scheiding tussen kerk en staat in de moslimwereld niet werd erkend. Vanuit 'linkse hoek' kreeg Tijs vervolgens te horen dat hij een moslimbasher en een islamofoob is. Ondertussen zijn rechtse mensen boos op de presentator omdat hij heeft gezegd dat islamofobie bestaat.

Onkenhout: "Een journalist bezoekt een, voor hem, vreemde wereld. Hij stelt vragen. Hij luistert. Soms is hij verbaasd. Hij probeert dingen te begrijpen die hij niet begrijpt. Prima, zou je denken, maar nee hoor. Komt Tijs van den Brink een keer uit zijn gristenbubbel, is het weer niet goed."

Lees hier de volledige recensie van Paul Onkenhout en klik hier om de eerste afleving van 'Tijs en de ramadan' terug te kijken.

Lees ook: Tijs van den Brink wil niet leven in een land waar moslims in de meerderheid zijn

Foto: EO

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Volkskrant-recensist over Tijs van den Brink, de ramadan en zijn 'gristenbubbel'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!