Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

26 juni 2017 door Redactie

Tongentaal redde het leven van Jan Sjoerd Pasterkamp

Op de Frontrunners Bijbelschool gaf de bekende Bijbelleraar Jan Sjoerd Pasterkamp uitgebreid les over het spreken in tongentaal. Hij vertelde dat tongentaal je leven kan redden. Luister hieronder naar het indrukwekkende verhaal van Jan Sjoerd Pasterkamp waarin hij vertelt hoe tongentaal zijn leven redde toen hij op het zendingsveld was en hij met de dood bedreigd werd. 

Jan Sjoerd Pasterkamp werd door een stamleider met de dood bedreigd. Het stamhoofd vertelde dat hij hem zou doden wanneer hij de bekeerde dorpelingen zoals aangekondigd zou gaan dopen. En hij wist dat het menens was. "Hij had gezegd dat als ik de jongens zou dopen ik het eiland niet levend zou verlaten. Als zo'n man in die cultuur zoiets zegt en het niet doet dan verliest hij zijn positie als hoofdman. Want hij kan dan zijn woorden niet waarmaken." 

De doopdienst ging door. En toen kwam hij de hoofdman tegen. Het was het moment van de waarheid. "Ik keek de man recht in de ogen aan en sprak luid in tongen en liep zo op hem af. En toen ik vlak bij hem kwam begon die man opeens te schudden en te trillen. Hij pakte mijn handen vast, klemde zich vast en zei wat. Ik vroeg de jongens: 'Wat zegt hij?' Weet je wat de man had gezegd? 'Bid voor mij, want ik ben een slechte man.'"

Bekijk het filmpje hieronder. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen