Dominee A. Beens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

15 juli 2019 door Jeffrey Schipper

"Het domineesbestaan heeft mij bloed, zweet en tranen gekost"

“Als jonge dominee liet ik mij leiden door hoe anderen over mij dachten. Toen ik daarvan werd bevrijd kwamen mensen tot geloof in de Heere Jezus,” vertelt ds. A. Beens. Als predikant heeft hij veel hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Onlangs werd zijn levensverhaal opgetekend in het boek ‘Nu het ouderdomt’. CIP.nl ging naar Barneveld en sprak met de hervormde emeritus-predikant het domineesbestaan, angstgeloof en het ontstaan van de PKN. “Het domineesbestaan heeft mij bloed, zweet en tranen gekost.”

Beens groeide op in het christelijke dorp Genemuiden. “Op zondag stond een zeer inspirerende dominee tegenover ons. Op mij wist ds. G. H. van Kooten over te brengen hoe goed het is om God te dienen. Zijn woorden gingen, dankzij de Heilige Geest, met mij aan de haal. Bij zijn afscheid kwam hij langs bij mijn grootouders. Bij hen woonden we destijds in huis. Als 13-jarig jochie hoorde ik hem tegen mijn moeder zeggen: ‘Ik vind dat hij dominee moet worden.’ Ik stond helemaal perplex, want met die gedachte liep ik rond. Die opmerking van Van Kooten ervoer ik als een goddelijk ‘yes’.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Bemoedigend. De Heilige Geest is als de wind die waait waarheen Hij wil.

Wij denken dan meestal aan horizontale winden maar er zijn ook verticale, stijg en daalwinden.
e
Een is en blijft,lees dagelijks de schrijft, de Heilige Geest werkt via het woord en zo rechtstreeks tot jou hart, dit is en blijft de enige echte relatie van jou en God,

Eddy verstappen
Hoop voor de toekomst
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.