Nieuws

16 juni 2017 door Jeffrey Schipper

Christenen vragen gebed vanwege 'duivels' festival in Drachten

Dit weekend treden de bands Rotting Christ en Youth Against Christ op in Drachten. Christenen zijn bezorgd omdat ze letterlijk een podium kringen "om openlijk satan aan te roepen en dood en verderf over Drachten te vragen." Op Facebook roepen diverse christenen daarom op tot gebed.

Het evenement met zogenaamde metalmuziek, waarin de dood vaak centraal staat, en bands als Rotting Christ en Altar is niet nieuw, schrijft Omroep Friesland. Al sinds 2009 draagt het festival de naam Death over Drachten, maar het is dit jaar voor het eerst dat die naam niet bij iedereen goed valt. Onder andere Baukje Veenstra zette haar kritiek over de naam van het festival op Facebook. Ze vindt dat de naam tegen de normen en waarden ingaat, omdat er de laatste tijd veel vreselijke gebeurtenissen plaatsvinden in de wereld. Haar bericht werd in totaal meer dan honderd keer gedeeld. 

Trynke Attema verwijst naar Efeze 6 waarin wordt gesproken over een geestelijke strijd tussen licht en duisternis. "Bid u mee dat dit festival geen doorgang vindt en de werken van satan gestopt worden? Christen of niet-christen: bij dit festival dat eerder haatzaaiend en oproepend tot geweld is, heeft niemand baat in een tijd waar juist behoefte aan eenheid en saamhorigheid is. Maar u kunt meer doen: uit uw zorgen over dit festival bij het college van B&W."

Het metalfestival Death over Drachten wordt zaterdag gehouden in Poppodium Iduna. Woordvoerder Mariska Tuinier van Iduna benadrukt dat het popodium aan alle muziekgenres ruimte biedt. "Death metal hoort daar ook bij."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher