CGK niet blij met GKv-besluit over vrouwelijke dominees

16-06-2017 door Jeffrey Schipper

"De CGK en GKv zijn allebei kerken die willen staan op de grondslag van Schrift en belijdenis. Nu is er sprake van een ingrijpend verschil in de interpretatie van de Schrift." op deze wijze reageert ds. P. D. J. Buijs, preses van de generale synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK), op een vandaag door de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) historisch besluit.

Donderdag en vrijdag heeft de generale synode van de GKv ingestemd met vrouwelijke dominees, ouderlingen en diakenen. De Buijs spreekt tegenover het Reformatorisch Dagblad van "een teleurstellend besluit". De predikant uit Nunspeet wil niet zeggen of de GKv-besluit invloed heeft op volgende week. Op 22 juni vergaderen de mannenbroeders van de CGK over de oprichting van de Gereformeerde Theologische Universiteit (GTU), een mogelijke gezamenlijke universiteit van de CGK, GKv en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK).

Onlangs stemden NGK en GKv in met de oprichting van de GTU. De universiteit moet de opvolger worden van de Theologische Universiteit Kampen (TUK) van de GKv en de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA) van de CGK. Overigens werd het toelaten van vrouwelijke ambtsdragers in 1998 door de CGK afgewezen.

Lees ook: Historisch besluit: vrouwen mogen dominee worden in GKv

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over CGK niet blij met GKv-besluit over vrouwelijke dominees
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!