Nieuws

16 juni 2017 door Open Doors

Nacht van Gebed op 325 locaties in Nederland en daarbuiten

In de nacht van vrijdag 16 juni, bidden christenen in Nederland, Vlaanderen, de Verenigde Staten en op Aruba, voor christenen die vervolgd worden vanwege hun geloof. Ruud Kraan, directeur van Open Doors: “We organiseren dit evenement al sinds 1989 omdat we geloven dat gebed voor de vervolgde kerk onmisbaar is.”

Eritrea, Iran, Soedan, Kenia, Qatar, Koeweit, Oman, Syrië, Irak, Noord-Korea, Indonesië, en de Centraal-Afrikaanse Republiek; dat zijn de landen waar Open Doors dit jaar tijdens de Nacht van Gebed aandacht voor vraagt. Ruud Kraan: “De impact van openlijk geweld kunnen wij ons in het vrije Westen moeilijk voorstellen. Ook het uitzitten van een gevangenisstraf om het geloof staat ver van ons af. Toch kunnen wij door te bidden een verschil maken in het leven van vervolgde christenen.”

Open Doors ziet het geweld tegen christenen de afgelopen jaren steeds toenemen, blijkt uit de Ranglijst Christenvervolging die de organisatie elk jaar publiceert. “Vooral uit landen in Afrika horen we vaker verhalen van geweld tegen christenen”, zegt Kraan. “Zelf was ik in december 2015 in Kenia om de universiteit van Garissa te bezoeken. Daar pleegde al-Shabaab dat jaar een aanslag waarbij 147 studenten werden doodgeschoten.” Tijdens de nacht bidden christenen voor de studenten die deze aanslag overleefden. Frederick is een van hen. Hij spreekt in een videoboodschap zijn waardering uit voor het gebed.

Gebed is voor Open Doors een belangrijke manier om vervolgde christenen te steunen. Kraan: “We geloven in de kracht van gebed en zien het als een Bijbelse opdracht om naast onze broeders en zusters te staan die niet in vrijheid leven en een hoge prijs betalen voor hun geloof in Jezus Christus.”

Lees hier meer over de Nacht van Gebed.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher