Nieuws

16 juni 2017 door VBOK

VBOK organiseert minisymposium over ongewenst zwangerschap

Op 22 juni organiseert de VBOK ’s avonds een mini-symposium in Driestar Educatief in Gouda. Het onderwerp, 'onbedoeld zwanger, en nu?' is van belang voor iedereen die kwetsbare groepen in de samenleving een warm hart toedraagt. Dr. Jan Hoogland, bijzonder hoogleraar christelijke filosofie, spreekt onder andere over zelfbeschikking en het belang van een sociaal netwerk. De praktijk zal worden belicht vanuit de zorg voor tienermoeders in Gouda. Iedereen is van harte welkom.

Voorbij de ethiek
Hoogland: "Er bestaan rond ingrijpende gebeurtenissen als ongewenste of problematische zwangerschappen veel meer vragen en problemen dan alleen de ethische vragen. Vragen die dikwijls op een psychisch, sociaal, emotioneel of ervaringsniveau liggen." Zijn inspirerende kijk op de problematiek rondom abortus en onbedoelde zwangerschappen benadrukt de noodzaak van goede zorg en een sterk sociaal netwerk. “Er blijkt in de samenleving een grote behoefte te zijn aan medeleven en betrokkenheid in situaties waarin wij worden geconfronteerd met ervaringen rond de grenzen van maakbaarheid en zelfregie.”

Ervaringsverhalen
Het tweede deel van de avond krijgen praktijkverhalen een plaats als twee medewerkers hun ervaring en kennis delen. Zij geven dagelijks begeleiding aan tienermoeders en onbedoeld zwangeren en kennen de complexe situaties van dichtbij.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher