Nieuws

30 mei 2017 door Rik Bokelman

Maddi had seks voor het huwelijk en is nu niet welkom op haar eigen diploma uitreiking

Heritage Academy is een kleine onafhankelijke christelijke school in het Amerikaanse Maryland. De school krijgt nu wereldwijd de aandacht omdat ze de christelijke studente Maddi Runkles (18) de toegang tot haar eigen diploma uitreiking hebben ontzegd, iets wat normaal gesproken het hoogtepunt is voor Amerikaanse studenten.

Maddi is niet welkom omdat ze ongewenst zwanger is geraakt en zichzelf volgens de school 'immoreel' heeft gedragen vanwege seks voor het huwelijk.

David R. Hobbs, het hoofd van de school, krijgt nu de wind van voren. In een brief aan de ouders laat hij daarom weten dat Maddi geen straf krijgt vanwege haar zwangerschap, maar omdat ze zich schuldig maakte aan seks voor het huwelijk. 

"Veel is er gezegd over genade," schrijft schoolhoofd David R. Hobbs. "Ik geloof dat er twee soorten genade zijn. Reddende genade en levende genade. De een betreft onze eenmalige geestelijke geboorte, die we ontvangen door onze Redder Jezus en Zijn Kruis en lege graf. De andere genade heeft te maken met geestelijke groei. Daar hoort ook tucht bij (Hebr. 12:5-11).""Een wijze man heeft me verteld dat tuchtiging niet de afwezigheid van liefde is, maar de toepassing van liefde. We houden van Maddi Runkles. Maar de beste manier om nu van haar te houden is om haar verantwoordelijk te houden voor de immoraliteit waarvanuit deze situatie begon." 

Vrienden van Maddi vinden de opgelegde straf belachelijk, omdat Maddi zelf spijt heeft van haar keuze om (onveilige) seks te hebben. Als christen staat ze bovendien ook niet achter haar gemaakte keuze om seks voor het huwelijk te hebben.

Maddi zelf liet media weten zich enorm te schamen. "Het doet pijn. Het lijkt alsof al mijn prestaties op school nu min of meer weggegooid worden en ik niet de erkenning krijg voor alles waar ik zo hard voor gewerkt heb."

"Ik denk dat dit echt een gemiste kans is om voor een christelijke school te laten zien hoe ze op situaties als deze reageren."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher