Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2017 door Jeffrey Schipper

Archeologen vinden bewijzen voor vernietiging Jeruzalem

Terwijl Jeruzalem feest viert omdat het 50 jaar geleden werd herenigd, hebben archeologen een bijzondere ontdekking gedaan. Ze hebben overtuigende bewijzen gevonden van de strijd die in de eerste eeuw in de stad is gevoerd.

De onderzoekers zijn gestuit op de hoofddoorgang die, voor de vernietiging door de Romeinen in 70 na Christus, naar de Tweede Tempel leidde. Deze weg ligt op ongeveer 20 meter diepte en leidt via de vijver van Siloam naar de Tempelberg. De archeologen zijn ervan overtuigd dat het is aangelegd onder het bewind van Pontius Pilatus, die Jezus ter dood veroordeelde. Waarschijnlijk ging Jezus via deze route naar de tempel.

"Dit versterkt de erkenning van het belang dat de Romeinse procureursregering had om het karakter van Jeruzalem om te vormen," zeggen onderzoekers Moran Hagbi en Nahshon Szanton tegenover CBN News. Ook zijn er pijlkoppen en ballistaballen gevonden die tijdens de strijd om Jeruzalem werden ingezet door de Romeinen. De ballistaballen werden met katapulten op de stad afgevuurd. 

Volgens Israel Antiquities Authority (IAA) zal er voor het eerst in de geschiedenis antwoord komen op "fascinerende, historische vragen over de geschiedenis van Jeruzalem vanaf de Tweede Tempelperiode."

Bekijk ook de bijbehorende video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen