Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 mei 2017 door Jeffrey Schipper

Vijf uitspraken van Dirk Kuijt over zijn geloof

Deze week maakte Feyenoord-voetballer Dirk Kuijt bekend dat hij stopt met profvoetbal. Het kampioenschap van de Rotterdamse club was voor hem een goed moment om een nieuwe levensfase in te gaan. De Katwijker heeft zich in het verleden regelmatig uitgesproken over zijn geloof. De EO en EO BEAM hebben een aantal uitspraken op een rijtje gezet.

  • "In Katwijk zijn er mensen die één keer naar de kerk gaan op zondag. Anderen gaan twee keer. Sommigen gaan helemaal in het zwart. Sommigen kijken ’s avonds gewoon naar Studio Sport, anderen kijken helemaal geen tv. Iedereen belijdt zijn geloof op de manier waarbij hij zich goed voelt."
  • "Het geloof heeft me gebracht tot de persoon die ik nu ben. Elke week lees ik in de Bijbel. Wij bidden voor het eten en danken erna."
  • "Het geloof is voor mij een mooi houvast als het goed gaat, en ook als het minder gaat. Mijn irritatie, nou ja, niet alleen mijn irritatie, is dat velen het geloof gebruiken, misbruiken, om een reden te vinden voor oorlog. Het lijkt alsof dat erger wordt. Dat frustreert."
  • "Zelfs gewoon bidden om kracht, om goed te spelen gaat me al te ver. Ik geloof, en ik ben dankbaar dat ik mag voetballen, maar voor de rest wil ik het geloof loskoppelen van presteren met sport.’’
  • Over de kleedkamer van Feyenoord: "Een Katwijker, een ras-Rotterdammer, jongens met Surinaamse roots, moslims, christenen, katholieken. Als je ziet hoeveel respect wij voor elkaar hebben, hoe wij elkaar de ruimte geven om ons geloof uit te dragen, daaraan zou de wereld een voorbeeld kunnen nemen."

Lees ook: Wat christenen kunnen leren van landskampioen Feyenoord

Foto: screenshot YouTube

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.