Mijn droom voor de kerk

God

16 mei 2017 door Albert en Michelle van der Heide

Mijn droom voor de kerk

Ik verlang naar iets nieuws. Iets fris. Iets simpels. Iets wat tot in het diepst van mijn botten tintelt van kracht en vreugde.

Het christendom is besmet met een soort infectie die het krachteloos en onaantrekkelijk maakt. Die ziekte maakt dat mensen een systeem volgen in plaats van een dynamische krachtige vreugdevolle God die leven en vernieuwing brengt.

Deze infectie creëert een religieus systeem waarin het gaat om regels, politiek en 'geestelijke' posities. Deze infectie creëert oneerlijke vergelijkingen en vrome veroordelingen. Het verandert soms tijdelijk het uiterlijk gedrag, maar het verandert de harten niet.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

"God houdt niet op tot me te spreken over deze dingen en ik weet dat Hij wil dat er vernieuwing komt". Dat is héél wat! En met wie hebben we de eer?
In een goede relatie spreek je veel met elkaar over verwachtingen en verlangens. Het is inderdaad een grote eer dat God die verlangen met u en mij wilt delen. Maar dat zegt zijn Woord ook, dus we kunnen ons er dankbaar en ontspannen over verwonderen. En van genieten, en naar handelen.
Wat mooi dat dit stuk herhaald wordt, inmiddels twee jaar geleden dat we het voor het eerst deelde.Nog steeds dit brandende verlangen naar herleving, is alleen maar krachtige geworden. En ik zie dit verlangen zo door alle kerken en gemeentes heen waar we spreken. Van PKN tot Charismatisch3.0, God zal herleving geven!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify