Nieuws

15 mei 2017 door Jeffrey Schipper

Trump: "In Amerika aanbidden we God"

De Amerikaanse president Donald Trump stond zaterdag tegenover studenten op de grootste christelijke universiteit van het land. "Wees niet bang om machtsstructuren die hebben gefaald te doorbreken," aldus Trump.

"Als ik vandaag één boodschap zou mogen doorgeven, dan is het dit: geef nooit op. Er komen momenten in je leven dat je wilt opgeven. Dan wil je het liefst naar huis om tegen je moeder te zeggen: 'Mam, ik kan het niet. Ik kan het niet.' Doet dat niet. Zeg in plaats daarvan tegen je vader en moeder dat je het wél kunt en je zult succesvol worden.

Ik heb heel veel briljante mensen ontmoet. Ze waren de beste leerlingen van de klas en de beste studenten, maar ze gaven op. Ook heb ik veel mensen ontmoet die hun talenten niet bezitten. Vandaag de dag behoren zij tot de meest succesvolle mensen ter wereld, omdat ze nooit hebben opgegeven. Dus onthoud dit: geef de strijd nooit op en ga door! Doe dat ook voor de mensen die om je geven. Wees niet bang om machtsstructuren die hebben gefaald te doorbreken.

God aanbidden

Ga de wereld in om je verwachtingen en dromen over te zetten in daden. De Verenigde Staten is altijd een land van dromen geweest, omdat dit een land is met veel gelovigen. Toen de pelgrims in Plymouth arriveerden, gingen ze in gebed. Toen de stichters van Amerika de Onafhankelijkheidsverklaring ondertekenden hebben ze vier keer hun Schepper aangeroepen, omdat we hier in Amerika God aanbidden.

Daarom leggen gekozen overheidsvertegenwoordigers hun hand op de Bijbel en zeggen ze: 'Help me, God' als ze hun eed afleggen. Daarom is de tekst In God we trust op onze munt verschenen. En daarom verkondigen we met trots dat we een volk zijn dat onder Gods leiding staat."

Trump vertelde ook het verhaal van George Rogers. "Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij 3,5 jaar lang krijgsgevangene. Veel medesoldaten zag hij sterven. Inmiddels is hij 98 jaar oud. Als iemand reden had om op te geven, was het Rogers. Maar dat deed hij niet. Hij heeft zijn geloof in God behouden, zelfs op de meest wanhopige momenten. Net als vele anderen mocht Rogers vol optimisme en trots zijn Amerikaanse droom waar maken."

De president onderstreepte dat zijn toehoorders moeten onthouden dat iedereen één glorierijke bestemming deelt. "Het maakt niet uit of je bruin, wit of zwart bent. We delen allemaal hetzelfde bloed en we zijn allemaal gemaakt door dezelfde God. Zolang je onthoud wat je op deze universiteit hebt geleerd, vasthoud aan je overtuigingen en geloof in God, zal je niet falen. En zolang Amerika trouw blijft aan zijn waarden, burgers en de Schepper zullen onze beste dagen nog komen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher