Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 mei 2017 door Reformatorisch Dagblad

Bart Jan Spruyt bezorgd over nieuwe missie Tot Heil des Volks

Met de nieuwe missie heeft stichting Tot Heil des Volks haar geestelijke wortels doorgesneden, vindt opiniemaker Bart Jan Spruyt. "Kort en goed komt deze nieuwe missie neer op een andere boodschap en een ander Evangelie. De aloude boodschap van zonde, bekering en verlossing maakt plaats voor een boodschap van bevrijding van lijden en onrecht," schrijft hij in het Reformatorisch Dagblad.

De vrijgemaakt gereformeerde dominee Gert Hutten is sinds 2015 directeur van de stichting. Spruyt citeert Hutten: 'Onze nieuwe identiteit is: Zie Jezus, leef vrij. In al onze projecten zijn we bezig met vrijheid. We zeggen niet: Verkondig Jezus.' Spruyt: "Met deze koers gaat het Heil in feite het Leger des Heils achterna, dat wel degelijk zeer bewogen is met mensen en hen wil bevrijden, maar dat doet door de verlossing te verhullen. Die trend past misschien wel goed in de lijn van neo-evangelicale stromingen, maar staat ver af van het Reveil en van de geest die het Heil altijd heeft gekenmerkt.

De keus voor een nieuwe missie betekent een geheel andere koers, is vreemd aan de geest van het Reveil en van ds. Jan de Liefde, en komt daarmee neer op een breuk met het verleden. Het doet pijn dat te moeten constateren."

Lees hier het volledige commentaar van Bart-Jan Spruyt in het Reformatorisch Dagblad. Lees ook: Aanstelling predikant leidt tot tweespalt Tot Heil des Volks

Foto: EO

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen