God

21 april 2017 door Jeffrey Schipper

Beatrice de Graaf: Christenen hebben antwoord op onveiligheid in Nederland

Christenen hebben een ander eigen antwoord op de toenemende gevoelens van onveiligheid van Nederland. Dat stelt terrorismedeskundige prof. dr. Beatrice de Graaf tijdens de vergadering van de generale synode, laat de Protestantse Kerk weten.

De Graaf verwijst naar de Kopten in Egypte. Tijdens Palmpasen gingen er twee bommen af in koptische kerken. 45 kerkgangers kwamen om, honderden raakten gewond. Volgens De Graaf reageerden ze opmerkelijk. “Ze hielden in de lijdensweek een processie voor de gevallen broeders en zusters. (…) Ze zochten de media op om precies uit te leggen waar het aan de beveiliging had geschort en hoe de autoriteiten tekort hadden geschoten. Ze staken hun kritiek niet onder stoelen of banken. Maar ze beleden ook openlijk hun geloof.”

De Graaf houdt de synodeleden dit voorbeeld voor als christelijk antwoord op vragen rondom veiligheid. “Als terrorismedeskundige ben ik voortdurend met de aardse kant van dit thema bezig. Als christen wil ik een Bijbels en gelovig antwoord op dit thema. Dat helpt niet alleen mij, maar ook al die christenen die hun dagelijks leven met dit thema bezig zijn. Denk aan mensen die bijvoorbeeld werken bij de politie of in het leger.” Met haar betoog wil De Graaf een christelijk perspectief op dit thema ontwikkelen.

Lees hier meer op de website van de Protestantse Kerk.

Foto: PKN

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher