Geweld tegen christenen in Egypte gaat door: 16-jarige jongen gedood

21-04-2017 door Jeffrey Schipper

Op Witte Donderdag is in Egypte een 16-jarige christen gedood door islamitische extremisten. Dit heeft zijn familie laten weten volgens Christian Today. Volgens World Wacht Monitor is in het Egyptische dorp Qai zijn keel doorgesneden.

De familie van Gamal Gabriel gelooft dat Islamitische Staat (IS) verantwoordelijk is voor deze gruwelijke daad. "De wijze waarop hij om het leven is gebracht past bij de tactiek van IS. Zij zijn in staat om op deze manier mensen te slachten," laat zijn vader Allam Bashay Gabriel weten. "Ze hebben mijn zoon gedood vanwege zijn geloof in Jezus. Er is een oorlog tegen christenen gaande. Alle mensen zouden zich moeten verzetten tegen hen die deze oorlog voeren."

Gamal was op weg naar een ander dorp toen hij werd aangevallen. Toen telefoonoproepen onbeantwoord bleven, besloot zijn familie om naar hem op zoek te gaan en troffen ze Gamal dood aan. Zijn begrafenis vond plaats op Goede Vrijdag. "Hij was in de omgeving een zeer geliefd persoon," voegt zijn vader toe.

Vier dagen voor deze moord vond in Egypte een dubbele aanslag op kerken plaats. Meer dan 45 gelovigen kwamen om het leven.

Foto: World Watch Monitor

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Geweld tegen christenen in Egypte gaat door: 16-jarige jongen gedood
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!