Synode GKV unaniem voor oprichting GTU

20-04-2017 door Jeffrey Schipper

In een verrassend vlot verlopen vergadering heeft de generale synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) donderdagmiddag unaniem besloten mee te werken aan de oprichting van de Gereformeerde Theologische Universiteit (GTU). Dit meldt het Reformatorisch Dagblad.

Na de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) is de GKv het tweede kerkgenootschap dat instemt met de GTU. Het is nu nog wachten op het besluit van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK). De universiteit moet de opvolger worden van de Theologische Universiteit Kampen (TUK) van de GKv en de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA) van de CGK. Voorzitter prof. dr. L. Hordijk van de raad van toezicht van de TUK lichtte toe dat alle drie de betrokken kerken een eigen predikantsmaster krijgen aan de GTU. Die toevoeging was nodig omdat er tijdens de synode kanttekeningen zijn geplaatst bij de invloed van de kerken.

De CGK besluit later dit jaar over de vraag of ze hun universiteit willen laten opgaan in de GTU. Als de CGK niet voor 1 april groen licht geven, kan de GTU niet op de beoogde datum van 1 september 2018 van start gaan.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Synode GKV unaniem voor oprichting GTU
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!