Hamas-congres in Rotterdam: Christenen voor Israël roept op tot gebed

13-04-2017 door Jeffrey Schipper

Komende zaterdag (15 april) vindt in Rotterdam, in de concertzaal van de Doelen, een bijeenkomst plaats van Palestijnse Arabieren in Europa. Het congres wordt georganiseerd door de ‘Palestinian Return Centre’. Volgens de inlichtingendiensten van Duitsland is dit een dekmantel van Hamas. Christenen voor Israël (CvI) roept op tot gebed.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam wil een Palestijns Congres in De Doelen niet verbieden. "Dat verbaast ons heel erg," vertelt Roger van Oordt. De directeur van CvI was te gast in het Family7-programma Uitgelicht. "Hamas heeft als doel om zoveel mogelijk Joden te doden en de Joodse staat van de kaart te vegen. Door middel van aanslagen heeft de terreurgroep dat vaak geprobeerd. Daarom begrijpen we niet dat de burgemeester en regering dit toestaat."

CvI wil in samenwerking met de Joodse gemeenschap in Rotterdam een stille tocht organiseren. Van Oordt: "We hebben een aanvraag ingediend bij de gemeente Rotterdam om een stille tocht te houden van een synagoge naar het stadhuis. Zo willen we laten zien dat we als christenen naast Israël staan. Deze bijeenkomst een slag is in het gezicht van de Joodse gemeenschap."

In de gebedsgroep geeft CvI aan het opmerkelijk te vinden dat "deze bijeenkomst plaatsvindt op de dag voor Pasen en tijdens het Pesachfeest. De periode voorafgaand aan Pasen is in de geschiedenis altijd bitter geweest voor het Joodse volk. In christelijk Europa was het een periode met bloedige pogroms, vervolging en moord op Joden. Joden werden beschuldigd van het gebruiken van bloed van christelijke kinderen bij het bereiden van hun matses. Het is nog niet eens zo lang geleden dat dit gebeurde.

Voor ons als christenen is de tijd voor Pasen een tijd van verootmoediging, waarin we voor de Troon van de Heere onze zonden belijden. De kerk heeft een enorme schuld op zich geladen, in het bijzonder ten aanzien van Gods verbondsvolk Israël. We roepen u op om deze dagen te bidden dat de voorgenomen bijeenkomst in Rotterdam verijdeld zal worden."

Bekijk het volledige gesprek met Roger van Oordt en klik hier voor de volledige gebedsoproep van CvI:

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Hamas-congres in Rotterdam: Christenen voor Israël roept op tot gebed
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!