Nieuws

11 april 2017 door Open Doors

Bende verjaagt christenen uit kerk in Sri Lanka

Vijftig mensen, onder wie boeddhistische monniken, vielen zondag 26 maart een Sri Lankaanse kerk binnen. Pastor Sampath* was niet aanwezig, maar zijn vrouw en andere gelovigen werden bedreigd, laat Open Doors weten.

De bende eiste dat de christenen niet langer kerkdiensten houden en joegen hen de kerk uit. Een kerklid belde de politie. Toen de agenten arriveerden, werden de kerkleden beschuldigd van ‘het verstoren van de vrede in de woonplaats’.

Op zondag 2 april werd de bende op het politiebureau ontboden, naar aanleiding van de door Sampath ingediende klacht. Ongeveer tweehonderd mensen verzamelden zich bij het bureau. De politie vroeg Sampath te stoppen met zijn kerkelijke activiteiten, maar Sampath weigerde hiermee in te stemmen.

Nadat Sampath en zijn vrouw na veel rumoer thuiskwamen, bleek dat mensen delen van hun huis hadden vernield. De woning werd bovendien omsingeld door bendeleden. Uiteindelijk sloegen ze Sampath met een paal. De christen en zijn vrouw zijn in veiligheid gebracht en verblijven nu elders.

De laatste weken is het geweld tegen kerken en pastor in Sri Lanka toegenomen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher